La Roche-Posay Cicaplast & Cicaplast Baume B5

DSC05918

Wie zoekt, die vindt. Dat is niet alleen de boodschap die hier bij de zoekbalk op Birds4Free staat… Het is ook het motto waardoor ik deze twee alledaagse producten voor jullie kan beoordelen. Als je wat into (apothekers-) beauty bent, heb je vast wel gehoord van La Roche Posay of de befaamde Cicaplast. Ik bespreek nu de verschillen tussen de gewone Cicaplast en de variant Baume B5 en bepaal een eindoordeel met behulp van voor- en nadelen.

DSC05920
DSC05919

Gebruik

Eerst en vooral zijn de applicators beiden anders, maar nuttig voor elke versie. De gewone Cicaplast staat namelijk in voor het voorkomen van littekens en dan is een fijne applicator best handig. Volgens de recentste bronnen kan je het ook gebruiken op muggenbeten, om die sneller te laten verdwijnen. Het goedje helpt de huidbarrière sneller te herstellen, wat de bovenstaande functies verklaart.

Cicaplast Baume B5 ziet er anders uit: de tube is groter en de applicator handiger voor grotere oppervlakten. Daarmee is het mogelijk om droge zones te bestrijden. In de praktijk gebruik ik het altijd op mijn ellebogen, die extreem droog zijn, maar ook op een tijdelijk geïrriteerde huid. In de winter zijn dat vooral enkele droge plekjes op mijn gezicht, maar ook bij een verkoudheid helpt het de huid rond mijn neus minder rood te maken.

DSC05921

Hoe zien de substanties eruit? Links zie je Cicaplast en rechts Baume B5. Baume B5 ziet er voller en dikker uit, terwijl de gewone Cicaplast er heel rijk en vettig uitziet. Bij het openstrijken (op de onderste foto) vind ik dat je merkt dat die vettigere textuur echt dieper in de huid gaat werken en de wittere textuur van Baume B5 meer oppervlakkig. Weer het bewijs dat de crèmes werken!

DSC05925

DSC05927

Voordelen 

+ De producten bevatten thermaal water.

+ Er zitten geen parfum of parabenen in.

+ De applicatie en dosering is handig.

+ Het product trekt snel in en blijft niet kleven aan bijvoorbeeld kledij.

+ De twee varianten hebben elk hun eigen werking, waardoor ze doelgerichter en preciezer hun werk zullen doen.

+ Resultaat zie je al na één dag.

+ Er kunnen –  in tegenstelling tot drogisterijproducten – geen schadelijke bestanddelen in zitten.

+ Je kan extra advies vragen over de werking of mogelijkheden aan je apotheker.

Nadelen

– La Roche Posay is prijzig.

– Om langdurig resultaat te zien moet je elke dag één of twee keer smeren.

 

Voor mij doen de producten van La Roche Posay elk op hun eigen manier wat ze beloven en moeten doen. Het kan best zijn dat sommigen ze nog voor andere doeleinden gebruiken, die ook goed werken. Daarom ben ik benieuwd of jij de producten kent en waarvoor jij ze gebruikt.

Advertenties

10 gedachten over “La Roche-Posay Cicaplast & Cicaplast Baume B5

  1. Whoa, resultaat na één dag al! Nice! Jammer van de prijs, die is net buiten m’n budget, maar hij klinkt behalve dat wel errrg goed zeg.

Reageer met liefde.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s