Recept | Ananastoast

recept ananastoast

Heb jij ook zin in een snel en makkelijk recept dat je in één, twee, drie uit je mouw kan schudden? Dit kleine recept is niet alleen handig wanneer je niet veel meer in huis hebt, je kan er echter ook een hapje van maken als er gasten over de vloer komen. Verras hen eens met deze originele en sappige smaakbom.

Bereidingstijd

Bereiden: 2 minuten.

Oventijd: +- 10 minuten.

Ingrediënten voor 4 toasts

  • 2 oude boterhammen of 4 toastboterhammen
  • een blik ananas
  • 2 sneetjes jonge hollandse of goudakaas
  • paprikakruiden

Bereiding

  • Snijd de boterhammen in tweeën en leg er op elk een schijfje ananas op.
  • Beleg de ananas met een sneetje kaas.
  • Werk af met een laag paprikapoeder.
  • Zet een kleine tien minuten in de oven (eventueel op de grillstand).

DSC05348

De combinatie van de milde kaas en de pittige paprika past wonderwel heel erg goed bij het zoete fruit. Het sap van de ananas blijft gevangen onder de kaas, waardoor de schijfjes nog sappig blijven. Deze toast kan je doen denken aan een croque hawai, maar het is een meer opgepimpte versie. Bovendien staat hier nu niet de ham en kaas in de kijker, maar de heerlijke zoetigheid die ananas teweegbrengt.

Extra tips

Ik wil het graag wat feestelijker. 

Dat kan, kies er bijvoorbeeld voor om je toasts in vieren te snijden of op een prikker te zetten.

Ik zou liever een meer hartige hap hebben. 

Voeg er dan nog een sneetje simpele hesp aan toe, dit combineert ook best goed met het hapje.

 Lijkt deze combinatie jou ook zo hemels?

Advertenties

12 gedachten over “Recept | Ananastoast

Reageer met liefde.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s