BEAUTY | Mijn favoriete budgetparfums

parfum

Parfums zijn een must have voor iedereen die zich wil verzorgen. Het behoort tot de beautyproducten, maar wordt soms wel eens vergeten. Zonde! Wat meer aandacht voor goede en niet té dure parfums zou moeten kunnen. En dat is nu precies wat ik vandaag ga doen! Mijn favoriete parfums op een rijtje zetten.

Yves Rocher

Deze twee parfums komen van Yves Rocher, van de lijn Les Plaisirs Nature. Deze lijn met natuurlijke producten bestaat al een tijdje, want je ziet dat de bovenste kokosparfum al wat ouder is dan de recentere. Deze twee parfums vind ik stuk voor stuk echt geweldig, van deze 20 ml flesjes voor €3,90 bestaan nog andere leuke geuren, aan jou om eens de site te checken!

DSC04675

Yves Rocher – Les Plaisirs Nature – Eau de toilette – kokos

“Deze zomerse eau de toilette met een onweerstaanbaar exotisch parfum hult uw lichaam in een subtiele, zoete geursluier die direct doet denken aan de volle, romige smaak van zachte, zoete kokos

Deze geur heb ik al een tijdje, en je ruikt niets anders dan kokos. Echt een favoriet voor mij! Kan in de zomer voor extra frisheid, maar ook om jezelf wakker te maken in de winter.

DSC04676

Yves Rocher- Les Plaisirs Nature – Eau de toilette – Braam (Blackberry)

“Een zachte, fruitige eau de toilette met de intense geur van wilde braam en elegante noten die uw lichaam omringen met een fruitige geursluier.”

Fruitige geuren passen volledig bij mij, en daarom houd ik er zo van! Wilde braam lijkt een zware geur, maar als je houdt van echt zoete fruitgeuren zou je er blij mee zijn.

Roger & Gallet

Roger & Gallet is een fijn merk dat ik heb leren kennen door mijn zus de apotheekster. Zij geeft me vaak leuke ideetjes of staaltjes (hierover later zeker meer reviews!), waarvan Roger & Gallet er één is. Verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Ici Paris XL, 30 ml voor €15,– en 100 ml voor ongeveer €33,-. Ik heb die van 30 ml.

Tip: op de site van Roger & Gallet ontdek je hun hele gamma op een heel originele manier door te kijken of je wil herbronnen, kalmeren, verkwikken, relaxeren, verfrissen… Daarop worden de geuren gebaseerd die je terugvindt in al hun producten: zeepblokjes, parfum, douchezeep of bodylotion. Of wil je het universum van het merk ontdekken? Dat zijn allemaal mogelijkheden! Ik ben alvast dol op hun werkwijze en concept.

DSC04670

Roger & Galet – Eau de parfum – Rose imaginaire

“Roger&Gallet ontwierp een geur vol droom en mysterie… zonder rozenabsolu. Een frisse aanzet met pittige accenten van mandarijn en sappige toetsen van aardbei, die versmelten in een fluwelige wolk jasmijn en viooltjes, met op de achtergrond de zachte kracht van sandelhout en patchoeli. Een betoverend bloemenelixir, een heerlijke weldaad voor lichaam en geest.”
Dit is werkelijk een betoverend geurtje dat wat sterker is dan onderstaande Fleur de figuier en ook een beetje langer houdt.

DSC04668

Roger & Gallet – Eau de toilette – Fleur de figuier

“Francis Kurkdjian creëerde een fris en weldadig parfum voor lichaam en geest. De aanzet van vijgenvlees wordt geaccentueerd met het knapperige van vijgenbladeren en de frisheid van mandarijnbloesem. Daarna neemt de warme romigheid van vijgenmelk en hout het over en hult je als het ware in een tweede huid die barst van sensualiteit.”

Ik had helemaal niet door dat het geurtje voornamelijk uit vijgen bestond, het is een lichte en frisse bloemengeur.

Andere geuren

Net nu heb ik ondervonden dat mijn andere favoriete parfums (zie omslagfoto) niet meer online verkrijgbaar zijn. Dat is natuurlijk wel spijtig! Ik heb namelijk niets anders dan liefde voor dit geurtje van Mexx. Plus ook het design. Tja, een mens kan niet alles willen. Behalve dan de site van Mexx checken!

Het geurtje dat naast dat van Xx by Mexx staat, is er eentje van een onbekend Italiaans merk. Ook hier hou ik wel wat van wat mysterie.

Ik denk dat het uit dit berichtje wel is gebleken dat parfums niet per se duur hoeven te zijn om goed te ruiken. Ben jij het met mij eens?

5 gedachten over “BEAUTY | Mijn favoriete budgetparfums

Reageer met liefde.