Personal | Pendelen van cliché tot ander cliché

Je weet vast wel dat ik sinds kort weer op school zit. Dit is meestal (bijna altijd!) niet leuk en heeft veel nadelen, zo ook voor het onderhouden van een blog. Maar iets dat wél een voordeel is, is dat ik leuke taken en/of ervaringen van school van bijvoorbeeld Nederlands met jullie kan delen. Zoals nu: een taak van schrijven waarbij we 3 clichés moesten bespreken, ons oordeel vellen en misschien wel ontkrachten.

personal

De clichés

Een titel waar de twee geslachten al eeuwenlang om strijden, is het sterke geslacht. Vrouwen voelen zich gediscrimineerd door mannen, omdat zij volgens hen tot het zwakke geslacht behoren. Om te bewijzen dat vrouwen wel degelijk tot het sterkste behoren, moeten we even terugblikken in de tijd.

Iedereen kent de typische oertijd wel uit de geschiedenisles waarbij de vrouw kinderen baarde en eten maakte, en de man ging jagen. Deze takenverdeling werd doorgetrokken naar de volgende eeuwen, zo ook de twintigste. De vrouwen werden toen aangesteld tot het onderhouden van het hele huishouden én ze moesten ook nog eens voor hun kinderen zorgen, terwijl de man brood op de plank bracht. Als we dit vergelijken met nu, merken we dat de vrouw nog twee extra taken heeft bijgekregen: ze worden ook verondersteld om te gaan werken én ze moeten ook nog eens de luiheid van de man bestrijden. Je kent dat voorbeeld wel, dat in veel gezinnen voorkomt waarbij de man na zijn werk te lui is om andere arbeid te verrichten. Dan moet de vrouw daar ook nog eens voor inspringen en de man kijkt ondertussen ontspannen tv.

 Om onze strijd verder te gaan is het algemeen bewezen dat vrouwen het beter doen op school, denk aan punten en inzet. Mannen zijn gemiddeld ook agressiever. Wil je dit ontkennen, vergelijk dan maar eens het mannen- en vrouwenaantal in een willekeurige gevangenis. Op fysiek vlak kunnen we ook zeggen dat vrouwen mannen overleven en ouder worden dan hen. Dit is bewezen, anders moet je maar eens een rusthuis bezoeken.

 We kunnen nu veronderstellen dat vrouwen zowel op fysiek als mentaal vlak sterker zijn, maar waarom wordt er dan alsmaar rondgebazuind dat het zogenaamde zwakke geslacht niet goed kan autorijden?

 Eerst en vooral zijn vrouwen al perfectionistischer en kunnen ze het daardoor niet laten om altijd weer te blijven oefenen en hierdoor te leren. De kans dat wij bij onze eerste poging tot het slagen van een rijexamen zouden falen, neemt hierdoor toch wel wat af. En wat heb je nog nodig om te leren rijden? Geduld, en liefst heel veel. Het zit in onze aard, denk maar aan hoe vrouwen omgaan met kinderen: onder het motto streng, maar rechtvaardig.

 Vraag je dan nog maar eens af wie er het best met de auto overweg kan en welk geslacht het meeste geduld heeft. Kortom, wie is en blijft het sterke geslacht? Vrouwen!

Laat een comment achter als je over deze onderwerpen nog iets extra’s kwijt wil, ik zou het héél graag horen!

Advertenties

3 gedachten over “Personal | Pendelen van cliché tot ander cliché

  1. Oh fantastisch stuk en zo waar. Ik heb nu trouwens lessen filosofie en je redeneringen zijn geweldig! Super leuk om dit soort dingen te lezen, ik zeg give me more!

    • Dankje voor het compliment :o! Echt leuk om dit van jou te horen, omdat je zelf zon leuke stukken schrijft!! 🙂 dit duurde wel een tijdje om te schrijven en ik moest voor school. Als ik weer een dergelijke taak krijg of inspiratie Heb, zal ik het zeker bloggen! 😀

Reageer met liefde.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s