Reviews | Dirk Bracke | Hotel Aphrodite, Zij&Haar, Een lege brug

Hoe kan je beter kennismaken met deze boeken dan een korte samenvatting?

Hotel Aphrodite

Een explosief verhaal over een Pools meisje in de Belgische prostitutie. Jadzia is vijftien. Met haar zussen en moeder woont ze in een klein appartement in Polen. Om haar grijze, saaie leventje te vergeten, doet Jadzia niets liever dan met haar vriendinnen te praten over jongens en te dromen van een rijke en spannende toekomst. En dat is net wat Lech haar kan bieden. Hij neemt haar mee naar België en belooft haar een leven vol luxe. Maar dat leventje heeft een grote prijs: Lech verplicht haar om met vreemde mannen te slapen en huurt voor haar een kleine kamer in een smerig, vervallen huis. Jadzia kan nergens naartoe: ze spreekt de taal niet, heeft geen papieren en is volledig afhankelijk van haar pooier. Tot de verlegen Nic op haar verliefd wordt. Kan hij haar helpen om uit de klauwen van Lech en zijn brute kompaan Gerik ontsnappen?

Zij en haar

Twee jaar geleden is het al. Margaux verongelukte terwijl ze samen naar school reden. Toch is Eve haar beste vriendin nog niet vergeten. Zoals elk jaar legt ze bloemen op haar graf. Maar het leven van Eve gaat verder. Ze maakt nieuwe vriendinnen, tennist in een club, gaat naar school.

Op de speelplaats brengen de blikken van Céline, een laatstejaars, Eve in de war. Als Tibo verliefd wordt op haar, laat Eve zich door hem inpalmen. Maar het klikt niet echt met Tibo, ze gaat met hem omdat ze denkt dat het zo hoort. Eve begint te twijfelen. Ze fantaseert meer en meer over Margaux. En dan zijn er nog de ogen van de knappe Céline…

Een lege brug

Op een zachte novembermiddag haast Siem zich op zijn skeelers naar zijn liefje Marijke. Maar op de spoorwegbrug zit een bloedmooi meisje. Paulien, heet ze. Ze maakt een tekening en telt daarbij elke lijn die ze op het blad zet. Hij wil dolgraag met haar in contact komen en denkt al aan de (jaloerse) reacties van zijn vrienden, wanneer die de knappe Paulien zullen zien.
Maar het contact verloopt niet zoals hij het gepland had. Paulien reageert heel raar of reageert net niet, stelt rare vragen of geeft rare antwoorden. Siem wordt overdonderd. Niet alleen haar uiterlijk, maar ook haar onbegrijpelijke reacties fascineren hem. Algauw komt Siem erachter dat Paulien autistisch is. Hij weet niks van autisme en aanvankelijk wil hij gewoon wat met Paulien flirten. Gaandeweg begint hij iets voor haar te voelen, maar hij slaagt er niet in tot de wereld van Paulien door te dringen.
Een jongen leert een meisje kennen. Hij wordt verliefd, maar haar autisme staat als een muur tussen hen in.

Typisch Bracke

Ik heb van alle drie de boeken genoten en ze snel uitgelezen. Hotel Aphrodite is niet zo’n typisch boek waarin prostitutie centraal lijkt te staan, maar het verhaal is diepgaander. Zij en haar doet je nadenken over hoe erg het is om je als holebi te outen, ermee om te gaan… Een lege brug is redelijk saai volgens mij, maar er zit wel degelijk een verhaal in. Het is raar om de leefwereld van autisten te leren kennen, maar zo leerrijk.

Kortom: ik vind dat je deze boeken moet lezen als je in een onderwerp geïnteresseerd bent, maar volgens mij zijn ze alle drie de moeite waard, hoewel ik mijn twijfels heb of een lege brug wel boeiend genoeg is. Eén ding is zeker: je wordt helemaal in de onderwerpen ingedommeld.

Ken jij de schrijver Dirk Bracke of deze boeken?

Advertenties

2 gedachten over “Reviews | Dirk Bracke | Hotel Aphrodite, Zij&Haar, Een lege brug

Reageer met liefde.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s