Review | Dagboek van een Klotejaar

Eindelijk eens non-fictie! Ik ben er normaal gezien niet voor te vinden, maar in elke taal schuilen er massa’s uitzonderingen. Yep, ook Birds4free-taal!

DSC03783

Zelfgemaakte samenvatting

De hele wereld wordt lastig gevallen door immense rampen: met de opwarming van de aarde als boosdoener zijn catastrofen niet meer uitzonderlijk. Wat als Engeland proefkonijn wordt van de allereerste, uiterst strenge, nieuwe maatregelen? CO² kaarten waarbij persoonlijk energieverbruik in toom wordt gehouden tot het beperkte. Afschuwelijk. Als je immers de limiet overschrijdt word je voortaan op de vingers getikt. Voor Laura, een tiener met rockallures uit een “straight edger” band, is deze rantsoenering een hele verandering. Haar leventje dreigt in duigen te vallen, en ze had zich nog zo voorgenomen dat ze met deze rockchick niet zouden kunnen sollen. Een normaal tienerleventje, doorvlochten met liefde en zorgeloze school bestaat niet meer nu alles door elkaar wordt geklutst.

DSC03784

Yep. Dit is een EDGE-boek.

Het boek heeft de stijl van een dagboek: “het dagboek van een Klotejaar”. Dit zorgt voor veel afwisseling en verslaving door korte hoofdstukjes of dagen af te wisselen met pagina’s durenden. Zo krijg je ook een duidelijk beeld van de periode en de dag dat het zich afspeelt. Eerst was ik hiervoor niet te vinden, maar het concept slaat nu wél aan.

DSC03785

Hier zie je het “dagboekconcept”.

Bovendien is het boek ingespeeld op de actualiteit: de opwarming van de aarde. Wat mij betreft zijn dit enkel maar goede punten, en ook het hoofdpersonage Laura is niet doorsnee. Er is een hoek af bij haar: ze schrijft haar belevenissen met grappige sarcasme en een duidelijke mening. Ze is dan ook niet voor niets op haar mondje gevallen. Een duidelijk “round character”.

Dit boek is echt heel speciaal en springt boven alle andere non-fictie boeken uit. Het geeft een frisse kijk op veel verschillende aspecten van het dagdagelijks leven.

Ik ben blij jullie te melden dat ik het vervolg op het boek aan het lezen ben. Ook komt er later meer over characters én EDGE-boeken! 😉

Wat vind jij van dit boek?

Advertenties

Een gedachte over “Review | Dagboek van een Klotejaar

Reageer met liefde.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s