How to combine: een camee

Weer helemaal in, maar o zo lastig om te combineren: de camee. Al meer dan honderd jaar geleden werden ze gemaakt voor de allerrijksten, het bestaat namelijk meestal uit ivoor of schelpen. Het is eigenlijk een heel moeilijke techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een achtergrond (soms in kleur, maar meestal wit/geelachtig, aangezien het is gemaakt uit schelpen) en dan een dame op de voorkant (dit dan meestal uit het ivoor).

Het is het perfecte accessoire voor vintagequeens, je vindt het overal in vintage marktjes. Natuurlijk wel namaak en in plastic, wat te begrijpen is. Een echte camee heeft een moeilijke techniek en is moeilijk om op de kop te tikken, het is echter heel duur en ook zeldzaam wil je een heel mooie hebben.

Mijn eerste camee heb ik in de zomer op zo’n vintagemarktje gevonden

(over dit vintagemarktje later meer 😉 )

en had toen helemaal mijn hart gestolen, zowel van de zachte prijs als de tweezijdige en multifunctionele functie; een klokje aan de achterkant.

DSC02868
DSC02869
– Merk: onbekend, uit Amsterdam.

Deze uiterst zeldzame en authentieke camee heb ik zopas gekregen voor mijn verjaardag, het is echt een prachtexemplaar en ik ben er helemaal weg van!
DSC02871
– Merk: onbekend, meer dan 100 jaar oud, gekocht op een online site.

De vraag die je je waarschijnlijk stelt is; hoe moet ik zoiets combineren? Ik vond al 2 leuke manieren:
– Ga voor een klassiek en sober winterjurkje met toch een kleurtje als onder t-shirt en legging (hier rood). Zowel de oude als nieuwe camee is hier gelukkig mee.

DSC02870
– Kleedje: Vila
legging: C&A
sous-pull: EDC by Esprit
Tip: het kleedje mag wel een beetje pit hebben met een subtiel, toch opvallend accent: hier het bovenstuk dat uit bolletjeswol is gemaakt.

– Een tweede meer speelsere versie is het wat vrolijker combineren als een echt vintageobject: dit kleedje is een kleurenbom met als opvallende kenmerken alle kleurtjes die in accenten zijn verwerkt, het speciale hoekige kraagje, de knoopjes en de zakken. Je zou het niet verwachten: maar wonder boven wonder past deze oude camee hier goed bij. Deze combinatie is voor speelse durvers!

DSC02877
– Kleedje: Who’s that girl?
Lange mouwen t-shirt: Pimkie
Zwarte legging: Mexx
Horloge: Ice Watch
Tip: Wil je echt knallen? Draag dan een kleurrijke legging en ondert-shirt (bijvoorbeeld in het rood, zoals het vorige voorbeeld).

Zo zie je maar dat ouderwetse dingen toch mooi kunnen zijn.

Advertenties

5 gedachten over “How to combine: een camee

  1. Pingback: Webshop// Betoverende juwelen bij Lady Rose | Birds4Free

Reageer met liefde.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s